Mijn TCOI

Actueel

Laatste nieuws

Regio-impuls Hartzorg in Twente

14-09-2022

In augustus 2022 is aan tien Nederlandse regio’s elk tot € 75.000,- subsidie toegekend om de juiste hartzorg op de juiste plek te realiseren.

Lees meer...

Cardio MRI in Clinical Practice

4-07-2022

Na 2 jaar coronapauze konden ruim 30 cardiologen en radiologen uit binnen en buitenland op 16 t/m 18 juni jl eindelijk weer oefenen met meer dan 100 geselecteerde Cardio MRI onderzoeken.

Lees meer...

TCOI shared care bijeenkomst 22 juni: aandacht voor thoracale klachten bij vrouwen

13-05-2022

In navolging op het recente artikel in de Tubantia (7 maart jl) zal deze avond aandacht worden besteed aan vrouwen met thoracale klachten, door cardioloog Loes Klieverik, (met als aandachtsgebied vrouwen met hartklachten). Dit om meer bekendheid te generen onder huisartsen en andere zorgverleners.

Lees meer...

Begin een goed gesprek!

21-03-2022

Vraag jij naar de verwachtingen van je patiënt? Vraag jij wat je patiënt belangrijk vindt in het dagelijks leven? Weet jij wat iemand wil blijven doen tijdens de behandeling? Weet jij hoe iemand zijn of haar toekomst ziet? Essentiele vragen om de juiste zorg te verlenen, te beoordelen of zorg bij de patiënt past. Zorg die we sámen bekijken, waar we Samen over Beslissen.

Lees meer...

Demo MijnTCOI beschikbaar!

17-02-2022

Bekijk met behulp van deze demo welke mogelijkheden kennisplatform MijnTCOI u biedt.

Lees meer...

MijnTCOI kennisplatform cardiologie Twente is live!

18-11-2021

In samenwerking met Menzis is het kennisplatform MijnTCOI tot stand gekomen.

Lees meer...

Nieuwe praktijkrichtlijn: SGLT2-remmers sterk aanbevolen bij hartfalen

14-10-2021

Voor optimale behandeling van hartfalen met verminderde linker ventrikelfunctie (LVEF <= 40%: HFrEF) zijn de SGLT2-remmers empagliflozine en dapagliflozine klasse sterk aanbevolen (klasse IA) medicatie geworden voor deze HF patiënten, met óf zonder diabetes, in de nieuwe, 2021 Europese richtlijn voor hartfalen, vanwege de aangetoonde risicoreductie op hartfalen hospitalisatie en mortaliteit. Dit is dus een nieuwe indicatie, die als zodanig toegepast kan worden door de cardiologen van het MST en ZGT.

Lees meer...

Uitreiking ZGT Wetenschapsvouchers 2021

23-06-2021

Op dinsdag 1 juni vond in ZGT de feestelijke uitreiking van de wetenschapsvouchers tijdens het Wetenschapsfonds 2021 plaats. Een wetenschapsvoucher is een financiële bijdrage voor het uitwerken van een onderzoeksvoorstel. Van de 13 ingediende onderzoeksvoorstellen, werden er vier door ZGT beloond met een dergelijke voucher. Tevens werd een voucher uitgereikt door de Coöperatie Medisch Specialisten (CMS).

Lees meer...

Shared care bijeenkomsten Hartfalen gestart

21-04-2021

Na de geslaagde kick-off bijeenkomst Connect Hartfalen regio Twente, op 16 november 2021, is dit jaar het regionale scholingsprogramma gestart.

Lees meer...

Cardioresearch ZGT wint WCN Research Team Award 2020

3-03-2021

Deze prijs wordt uitgereikt op basis van meer dan 6000 cijfers over o.a. WCN betrokkenheid en prestaties in nationale en internationale, klinisch-wetenschappelijke studies.

Lees meer...

Welkom Emel Parlak en Loes Klieverik

16-02-2021

Cardiologen Emel Parlak en Loes Klieverik stellen zich aan u voor.

Lees meer...

Opening Hart Long Centrum

13-01-2021

Binnen ZGT hebben de afdelingen cardiologie en longgeneeskunde hun krachten gebundeld. Resultaat hiervan is het nieuwe Hart Long Centrum: een diagnostisch centrum waar patiënten via de huisarts terecht kunnen bij een verdenking op een hart- of longaandoening. Ook patiënten met complexe problematiek waarbij zowel hart als longen betrokken zijn kunnen via het Hart Long Centrum worden begeleid.

Lees meer...