Actueel

Laatste nieuws

MijnTCOI kennisplatform cardiologie Twente is live!

18-11-2021

In samenwerking met Menzis is het kennisplatform MijnTCOI tot stand gekomen.

Lees meer...

Nieuwe praktijkrichtlijn: SGLT2-remmers sterk aanbevolen bij hartfalen

14-10-2021

Voor optimale behandeling van hartfalen met verminderde linker ventrikelfunctie (LVEF <= 40%: HFrEF) zijn de SGLT2-remmers empagliflozine en dapagliflozine klasse sterk aanbevolen (klasse IA) medicatie geworden voor deze HF patiënten, met óf zonder diabetes, in de nieuwe, 2021 Europese richtlijn voor hartfalen, vanwege de aangetoonde risicoreductie op hartfalen hospitalisatie en mortaliteit. Dit is dus een nieuwe indicatie, die als zodanig toegepast kan worden door de cardiologen van het MST en ZGT.

Lees meer...

Uitreiking ZGT Wetenschapsvouchers 2021

23-06-2021

Op dinsdag 1 juni vond in ZGT de feestelijke uitreiking van de wetenschapsvouchers tijdens het Wetenschapsfonds 2021 plaats. Een wetenschapsvoucher is een financiële bijdrage voor het uitwerken van een onderzoeksvoorstel. Van de 13 ingediende onderzoeksvoorstellen, werden er vier door ZGT beloond met een dergelijke voucher. Tevens werd een voucher uitgereikt door de Coöperatie Medisch Specialisten (CMS).

Lees meer...

Shared care bijeenkomsten Hartfalen gestart

21-04-2021

Na de geslaagde kick-off bijeenkomst Connect Hartfalen regio Twente, op 16 november 2021, is dit jaar het regionale scholingsprogramma gestart.

Lees meer...

Cardioresearch ZGT wint WCN Research Team Award 2020

3-03-2021

Deze prijs wordt uitgereikt op basis van meer dan 6000 cijfers over o.a. WCN betrokkenheid en prestaties in nationale en internationale, klinisch-wetenschappelijke studies.

Lees meer...

Welkom Emel Parlak en Loes Klieverik

16-02-2021

Cardiologen Emel Parlak en Loes Klieverik stellen zich aan u voor.

Lees meer...

Opening Hart Long Centrum

13-01-2021

Binnen ZGT hebben de afdelingen cardiologie en longgeneeskunde hun krachten gebundeld. Resultaat hiervan is het nieuwe Hart Long Centrum: een diagnostisch centrum waar patiënten via de huisarts terecht kunnen bij een verdenking op een hart- of longaandoening. Ook patiënten met complexe problematiek waarbij zowel hart als longen betrokken zijn kunnen via het Hart Long Centrum worden begeleid.

Lees meer...

Geslaagde Kick-off bijeenkomst Connect Hartfalen regio Twente

23-11-2020

Op maandag 16 november vond de kick-off bijeenkomst Connect Hartfalen regio Twente plaats. Door de Coronamaatregelen werd een online bijeenkomst georganiseerd waarbij ongeveer 250 deelnemers de kick-off konden volgen via een livestream.

Lees meer...

CT scan nuttig instrument bij goede indicatie

5-10-2020

Afgelopen zomer verscheen cardioloog Piek op TV waarbij hij pleitte voor meer gebruik van de CT scan om te zien, of iemand afwijkingen in de kransslagvaten heeft. In ZGT voeren de cardiologen van CARDION samen met de radiologen van MRON ook CT scans van het hart uit. “Het is een prachtig hulpmiddel. Tegelijk moet je niet iedereen scannen. Voor ons als dokter is het ook belangrijk om niet van iedereen een patiënt te maken”, zeggen Rogier Nijhuis en Herman Idzerda, beiden al meer dan 10 jaar cardioloog bij ZGT.

Lees meer...

Covid-19. En verder…

20-08-2020

Covid-19 heeft de reguliere zorg flink ontregeld. Om de boel duurzaam weer op te pakken zullen we de zorg voor elkaar anders moeten organiseren.

Lees meer...

Website TCOI online

23-04-2020

De website van het Twents Cardiologisch Onderwijs Instituut (TCOI) is beschikbaar.

Lees meer...

Echocardiografie voor de eerste lijn weer beschikbaar per 30-4

30-03-2020

Sinds november 2019 kan de huisarts echo’s van het hart aanvragen via de SHO. Deze echo’s worden uitgevoerd in een eerstelijns setting en beoordeeld door de cardiologen van CARDION.

Lees meer...