Mijn TCOI

Actueel

Laatste nieuws

Vakmanschap Meesterschap

24-04-2023

Op 4 april hebben vier leerlingen van Het Erasmus hun meesterproef afgelegd over een procesoptimalisatie voor de Fasttrack Pijn-op-de-Borst.

Lees meer...

Welkom Simone Loonstra en Lisanne Buikema

25-02-2023

Cardiologen Simone Loonstra en Lisanne Buikema stellen zich aan u voor.

Lees meer...

CARDION hecht aan gedragscodes voor integriteit van cardiologen

25-02-2023

Momenteel loopt er onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar een aantal cardiologen die werkzaam waren/zijn in het Isala ziekenhuis in Zwolle en verdacht worden steekpenningen te hebben aangenomen van een leverancier in hartapparatuur.

Lees meer...

Naar verbeterde ICD-zorg in Nederland

25-02-2023

Cardiologen baseren zich op de laatste wetenschappelijke inzichten die beschreven staan in Europese richtlijnen om te bepalen welke patiënt er baat bij heeft om een ICD (implanteerbare cardioverter-defibrillator) geïmplanteerd te krijgen.

Lees meer...

Twee podcasts over alledaagse hartziekten

30-01-2023

Speciaal voor patiënten, familie en andere belangstellenden hebben Twentse cardiologen, huisartsen en praktijkondersteuners, twee informatieve podcasts gemaakt over hartfalen (verminderde hartwerking) en atriumfibrilleren (boezemfladderen, een veelvoorkomende hartritmestoornis).

Lees meer...

Afscheidssymposium Anita Derks en Herman Droste

22-11-2022

We nodigen u van harte uit voor het symposium op 15 december aanstaande ter gelegenheid van de pensionering van cardiologen Anita Derks en Herman Droste!

Lees meer...

Regio-impuls Hartzorg in Twente

14-09-2022

In augustus 2022 is aan tien Nederlandse regio’s elk tot € 75.000,- subsidie toegekend om de juiste hartzorg op de juiste plek te realiseren.

Lees meer...

Cardio MRI in Clinical Practice

4-07-2022

Na 2 jaar coronapauze konden ruim 30 cardiologen en radiologen uit binnen en buitenland op 16 t/m 18 juni jl eindelijk weer oefenen met meer dan 100 geselecteerde Cardio MRI onderzoeken.

Lees meer...

TCOI shared care bijeenkomst 22 juni: aandacht voor thoracale klachten bij vrouwen

13-05-2022

In navolging op het recente artikel in de Tubantia (7 maart jl) zal deze avond aandacht worden besteed aan vrouwen met thoracale klachten, door cardioloog Loes Klieverik, (met als aandachtsgebied vrouwen met hartklachten). Dit om meer bekendheid te generen onder huisartsen en andere zorgverleners.

Lees meer...

Begin een goed gesprek!

21-03-2022

Vraag jij naar de verwachtingen van je patiënt? Vraag jij wat je patiënt belangrijk vindt in het dagelijks leven? Weet jij wat iemand wil blijven doen tijdens de behandeling? Weet jij hoe iemand zijn of haar toekomst ziet? Essentiele vragen om de juiste zorg te verlenen, te beoordelen of zorg bij de patiënt past. Zorg die we sámen bekijken, waar we Samen over Beslissen.

Lees meer...

Demo MijnTCOI beschikbaar!

17-02-2022

Bekijk met behulp van deze demo welke mogelijkheden kennisplatform MijnTCOI u biedt.

Lees meer...

MijnTCOI kennisplatform cardiologie Twente is live!

18-11-2021

In samenwerking met Menzis is het kennisplatform MijnTCOI tot stand gekomen.

Lees meer...