Mijn TCOI

Keuringen

CBR Keuring

Moet u voor het rijbewijs door een cardioloog worden gekeurd?

Op de website van het CBR vindt u hier meer informatie over. In veel gevallen is alleen feitelijke informatie nodig. Daarvoor kunt u naar uw eigen cardioloog. Indien specialistisch onderzoek met advies over rijgeschiktheid nodig is, kan dat niet door uw eigen behandelend arts. In dat geval kunt u een afspraak maken bij één van de cardiologen via onze polikliniek.

Waar bestaat de rijbewijskeuring uit bij de cardioloog?

Een standaard CBR-rijbewijskeuring bestaat uit een gesprek met de cardioloog, een bloeddrukmeting en een ECG. Alleen als het echt nodig is om tot een advies te komen wordt ook aanvullend onderzoek geadviseerd.

Neem alle CBR-papieren die u thuis heeft ontvangen mee als u op de dag van uw afspraak naar het ziekenhuis gaat of stuur ze van tevoren op.

Neem ook al uw 'eerdere' medische gegevens mee en ook uw medicijnen als u die gebruikt.

Bij de keuring wordt gelet op uw actuele lichamelijke conditie, uw medische voorgeschiedenis en de prognose. De cardioloog stelt u daartoe een aantal vragen. Daarnaast wordt er bij u een hartfilmpje (ECG) gemaakt en wordt uw bloeddruk gemeten. Per aandoening gelden bepaalde wettelijke eisen met betrekking tot de rijgeschiktheid. Deze zijn beschreven in de Regeling Eisen Geschiktheid 2000. De cardioloog kan u hier meer over vertellen tijdens de keuring. U heeft ten allen tijde het recht op inzage, correctie en blokkering van het keuringsrapport of u kunt ervoor kiezen daar van af te zien. In de regel kan de cardioloog direct zijn/haar advies met u delen en ontvangt u het ingevulde CBR-formulier. Dit formulier moet u vervolgens zelf naar het CBR terugsturen.

Wat kost een specialistische keuring

Het basistarief voor een keuring is € 101,60 (excl. 21% BTW), € 122,94 (incl. 21% BTW). Hiervoor gebruikt de specialist maximaal 30 minuten. In die 30 minuten zitten: 15 minuten voor de keuring (directe tijd) 15 minuten voor de voorbereiding en het opstellen van het rapport na de keuring (indirecte tijd).

Toeslag voor directe tijd

Wanneer de specialist u langer keurt dan 15 minuten, kan deze een toeslag in rekening brengen. Deze toeslag is per 15 minuten dat de keuring langer duurt € 50,78 (excl. 21% BTW).

U vindt meer informatie over keuringen en tarieven van rijbewijskeuringen op:

https://www.cbr.nl

https://www.nza.nl