Mijn TCOI

Welkom Simone Loonstra en Lisanne Buikema

Simone Loonstra

Per 1 december 2022 is Simone Loonstra werkzaam als cardioloog in het ZGT. Simone groeide op in Groningen en ze studeerde Geneeskunde in het Erasmus MC te Rotterdam, waar ze ook de vervolgopleiding tot cardioloog volgde. Deze werd in 2020 voltooid. Aandachtsgebied van Simone is de zorg voor mensen met hartfalen, maar ook volwassenen met aangeboren (en inmiddels gecorrigeerde) hartafwijkingen. Hierbij hoort ook de niet-invasieve beeldvorming. Na het afronden van de opleiding heeft ze nog 2 jaar gewerkt in het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem.

“Ik vind het belangrijk om iedereen zorg op maat te geven volgens de laatste inzichten, en om de patiënt waar mogelijk te betrekken bij zijn/haar ziekteproces, zowel wat betreft begrip ten aanzien van de ziekte als hoe dit te behandelen.”

Lisanne Buikema

Lisanne Buikema studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij studeerde af in 2014 en werd na enkele maanden werken als arts-assistent cardiologie in het Medisch Spectrum Twente aangenomen voor de opleiding tot cardioloog. Met veel plezier doorliep zij de opleiding in het MST in Enschede en Gelre Ziekenhuis te Apeldoorn. Haar laatste jaar heeft zij zich verdiept in invasieve beeldvorming en interventie cardiologie. Daarnaast heeft zij speciale interesse in het begeleiden van patiënten met hartfalen en patiënten die cardiotoxische oncologische behandelingen ondergaan.

In januari 2022 rondde Lisanne de opleiding tot cardioloog af waarna zij eerst in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede aan de slag ging. Het wonen en werken in Twente had echter haar voorkeur. Per 1 november 2022 Is Lisanne Buikema werkzaam als Chef de Clinique bij CARDION.