Mijn TCOI

Twee podcasts over alledaagse hartziekten

Twee podcasts over alledaagse hartziekten

Speciaal voor patiënten, familie en andere belangstellenden hebben Twentse cardiologen, huisartsen en praktijkondersteuners, twee informatieve podcasts gemaakt over hartfalen (verminderde hartwerking) en atriumfibrilleren (boezemfladderen, een veelvoorkomende hartritmestoornis).

In een regionaal project in Twente, werken cardiologen van MST en ZGT samen met huisartsen, praktijkondersteuners en apothekers, om een impuls te geven aan Hartezorg. Scholing aan zorgverleners, voorlichting en verbetering van de zorg staan hoog op de agenda. In de periode 2022 – 2024 worden daarom allerlei activiteiten ontplooid, zoals deze heel actuele podcasts. Een huisarts, praktijkondersteuner, cardioloog en een hartpatiënt (en zijn echtgenote) bespreken een scala aan wetenswaardigheden, afzonderlijk over hartfalen en boezemfibrilleren. Dit project wordt financieel ondersteund door een subsidie van de Hartstichting (via ZonMw).

Ingeval van vragen over uw persoonlijke situatie, kunt u terecht bij uw huisarts of specialist. Op de websites van de Hartstichting, de Harteraad en Thuisarts is ook veel informatie voor handen.

Via onderstaande links kunt u de podcasts beluisteren.

Hartfalen:
https://youtu.be/dKBoRnqWfJY

Boezemfladderen:
https://youtu.be/GcYvWkUu778

Ook via onderstaande QR-code kunt u met de Spotify app, deze podcasts beluisteren.

QR-code Spotify app