Mijn TCOI

Cardioresearch ZGT wint WCN Research Team Award 2020

Cardioresearch ZGT wint WCN Research Team Award 2020

Deze prijs wordt uitgereikt op basis van meer dan 6000 cijfers over o.a. WCN betrokkenheid en prestaties in nationale en internationale, klinisch-wetenschappelijke studies.

Al vele jaren, een klein hecht team, betrouwbaar en hardwerkend waren enkele steekwoorden die gebruikt werden om de krachten voor Cardioresearch ZGT te omschrijven, tijdens het WCN-jaarcongres (livestream vanuit Amsterdam, eind november). Daarnaast is dit centrum ook erg actief binnen de WCN.

Over WCN De WCN (Werkgroep Cardiologische centra Nederland) is een onderzoeksnetwerk van 57 cardiovasculaire instituten in Nederland. We werken samen met farmaceutische bedrijven, contract research organizations (CRO) en academic research organizations (ARO) vanaf het ontwerp tot aan publicatie van een onderzoek. Onze netwerkleden zijn ervaren professionals met uitstekende kennis van klinisch onderzoek. Samen met gekwalificeerde onderzoeksprofessionals en toegewijd personeel garandeert de WCN kwaliteit in klinisch onderzoek. Gedurende de samenwerking onderhouden we een betrouwbare relatie met onze partners, onder andere in Dutch Cardiovascular Alliance (DCVA).

Positionering De WCN positioneert zich als een belangrijke speler op het gebied van klinisch onderzoek en als vertegenwoordiger van alle aangesloten cardiovasculaire instituten in Nederland. Onze leden werken in overeenstemming met ICH-GCP-richtlijnen en WCN Standard Operating Procedures (SOP). Binnen ons netwerk worden de hoge kwaliteitseisen van de leden nageleefd. Deze kwaliteitseisen zijn gericht op het waarborgen van patiëntveiligheid, datakwaliteit, succesvolle projectuitvoering en afstemming tussen instituten.